Echo’s

| Vroege echo

Wanneer je tussen de 8 en 10 weken zwanger bent wordt er een vroege echo verricht door ons. Tijdens deze echo beoordelen wij of er sprake is van een intacte zwangerschap in de baarmoeder. We kijken of er een kloppend hartje te zien is en we bepalen hoe lang je ongeveer zwanger bent. Ook kijken we of er sprake is van een eenlingzwangerschap of een meerlingzwangerschap.

Termijnecho

De termijnecho wordt tussen de 10 en 12 weken zwangerschap gedaan. Het doel van de termijnecho is het berekenen van de uitgerekende datum. Deze berekenen we door de baby op te meten van kruin naar stuit.

| 13 & 20 weken echo

Rondom 13 en 20 weken zwangerschap, heb je de mogelijkheid om een uitgebreide screeningsecho te laten maken. Het RIVM heeft informatie over de 13 wekenecho en de 20 wekenecho. Wij raden je aan dit goed door te nemen. Tijdens het counselingsgesprek zullen we deze informatie met je bespreken.

Groeiecho

Er zijn verschillende indicaties waarbij een groeiecho geadviseerd wordt. Tijdens een groeiecho wordt de hoofdomtrek, de buikomtrek en een bovenbeen van je baby opgemeten. Ook wordt er gekeken naar de hoeveelheid vruchtwater. De eerste groeiecho wordt meestal vanaf 28 weken zwangerschap gedaan. Het doel van de groeiecho is extra inzicht krijgen in het verloop van de groeicurve van je baby. De groeiecho is een extra screening en wordt alleen gedaan op indicatie.

Liggingsecho

Wanneer je 35 – 36 weken zwanger bent kan er een liggingsecho gemaakt worden. Het doel van de liggingsecho is te bepalen hoe het kindje in de baarmoeder ligt. Wij kunnen over het algemeen door middel van uitwendig onderzoek van de buik vast stellen hoe de baby ligt. Mochten we hierover twijfelen dan zullen we een liggingsecho voorstellen. Je mag er ook zelf voor kiezen wanneer je dit een prettig idee vindt.

Pretecho’s

Gedurende de zwangerschap kan er op jullie eigen verzoek een pretecho worden gemaakt bij Echobureau Olivijn (gevestigd in onze praktijkruimte). Hiervoor bestaat geen medische indicatie en daarom worden deze echo’s ook niet vergoed door je zorgverzekering.

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen
Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

VSV-Assen

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen

Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

Aangesloten bij

VSV-Assen