In de 1e week

Kraamzorg en verloskundige zorg

De kraamverzorgster zal in de eerste week zorgdragen voor de kraamvrouw en de pasgeborene. Zij zal jullie wegwijs maken in de verzorging van de pasgeborene en een goed herstel van de kraamvrouw nastreven. De controles van moeder en kind worden door de kraamverzorgster gedaan en gerapporteerd.

De verloskundigen van de Parel zijn eindverantwoordelijk tijdens de kraamperiode en komen in principe om de dag langs om te kijken hoe het gaat. Hiernaast zijn zij 24 uur per dag telefonisch te bereiken voor overleg en vragen.

Geboorteaangifte

Het is wettelijk verplicht om binnen 3 werkdagen de geboorteaangifte te regelen in de gemeente waar de pasgeborene geboren is. Degene die aangifte doet moet een geldig identiteitsbewijs mee nemen van zichzelf én van de moeder van de pasgeborene.

Hielprik en gehoortest

De JGZ verpleegkundige komt in de eerste week thuis langs om de hielprik en de gehoortest bij de pasgeborene uit te voeren. Het doel van de hielprik is om verschillende zeldzame ziekten vroegtijdig op te sporen zodat op tijd behandeling, door middel van dieet of medicatie, ingezet kan worden en ernstige schade van de verstandelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind beperkt wordt. Bij de gehoortest wordt een eventuele afwijking aan het gehoor vroegtijdig opgespoord zodat behandeling vroeg ingezet kan worden wat weer een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van de taal en de spraak van het kind. Lees hier de folder voor meer informatie.

Babyblues

In de eerste week komt er lichamelijk en emotioneel veel op je af. Je kan je moe en onzeker voelen. Na de bevalling zijn de zogenaamde kraamtranen of ook wel babyblues eerder regel dan uitzondering. Kraamtranen horen er bij en komen meestal voor tussen de derde en vijfde dag na de bevalling.

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen
Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

VSV-Assen

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen

Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

Aangesloten bij

VSV-Assen