Borstvoeding of kunstvoeding

Iedere zwangere heeft een keuze in het wel of niet geven van borstvoeding. Tijdens de controles zullen we uitgebreid de tijd nemen om deze keuze met jullie te bespreken en jullie vragen te beantwoorden.

| Borstvoeding

Onderzoek wijst uit dat 98% van de moeders in staat is om borstvoeding te geven. Borstvoeding wordt geadviseerd vanwege de gezondheidsvoordelen voor moeder en kind.

Een goede voorbereiding op de borstvoeding is belangrijk. Hierom raden wij iedere zwangere aan de Voorlichting over borstvoeding van het WZA te bekijken. 

| Lactatiekundige

Onze verloskundige Judith de Vos is ook afgestudeerd als lactatiekundige. Tijdens de zwangerschap en het kraambed kan zij extra informatie en zorg geven omtrent de borstvoeding. Een vertrouwd gezicht met expertise!

Meer betrouwbare informatie over borstvoeding kan je vinden op: www.borstvoeding.com

In samenwerking met Kraamzorg Het Groene Kruis bieden wij de mogelijkheid aan om een professionele elektrische kolf te huren in de kraamtijd. Vraag ons naar de mogelijkheden.

| Kunstvoeding

Als je kiest voor het geven van kunstvoeding zullen wij, samen met de kraamzorg, uiteraard ook zorgdragen voor voldoende informatievoorziening en praktische ondersteuning.

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen
Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

VSV-Assen

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen

Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

Aangesloten bij

VSV-Assen