Over de Parel

Verloskundigenpraktijk de Parel is een kleinschalige praktijk en geeft persoonlijke zorg afgestemd op de zwangere. Om deze werkwijze te kunnen waarborgen nemen wij elke maand maar een beperkt aantal zwangeren aan. Ben je zwanger en wil je graag zorg van de verloskundigen van de Parel ontvangen dan ben je van harte welkom! Neem het liefst vroeg in de zwangerschap contact met ons op.

| Werkwijze

Je kan ervoor kiezen om tijdens je gehele zwangerschap 1 vaste verloskundige te zien. Bij aanmelding kan je hierin jouw voorkeur aangeven. Je vaste verloskundige zal jou tijdens de gehele zwangerschap begeleiden en wordt hierdoor een vertrouwd gezicht voor jou. De kwaliteit van zorg wordt gewaarborgd doordat je de andere verloskundigen ook tenminste eenmaal ziet tijdens de controles en doordat de zwangeren regelmatig worden besproken tijdens het praktijkoverleg. Tijdens de bevalling wordt je ondersteund en begeleid door de verloskundige die op dat moment dienst heeft. Wanneer je liever alle verloskundigen leert kennen tijdens de zwangerschap dan is dit uiteraard ook mogelijk.

| Missie & Visie

Verloskundigenpraktijk de Parel levert vakkundige en persoonlijke zorg op maat aan vrouwen met een kinderwens, tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamperiode. De wens van de zwangere staat centraal waarbij medisch verantwoorde zorg geleverd wordt.

Zwangerschap en geboorte zijn natuurlijke processen. De visie van de verloskundigen van de Parel is: kleinschaligheid, rust, het bewaken van de fysiologie en het verkrijgen van vertrouwen in het eigen lichaam. De verloskundigen van de Parel ondersteunen vrouwen zodanig, dat zij kunnen bevallen op een manier die tegemoet komt aan hun eigen vermogens en wensen. Ze baseren hun zorg op de meest recente medische inzichten, bieden kleinschalige en laagdrempelige zorg en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Werkgebied

Ons werkgebied is: Assen, Rolde, Vries, Tynaarlo, Bovensmilde en directe omgeving. Wanneer je buiten dit gebied woont en bij de verloskundigen van de Parel onder zorg wilt, kan je geheel vrijblijvend contact opnemen voor de mogelijkheden.

| Verloskundigen van de Parel

Yvanka Bron – de Jong
Verloskundige
BIG: 09912462903

Al vanaf dat ik een klein meisje was, had ik interesse in zwangerschap en geboorte. De opleiding tot verloskundige was dus een voor de hand liggende keuze. Begin 2010 ben ik afgestudeerd en daarna heb ik een aantal jaren als verloskundige gewerkt in Rotterdam. Ik ben getrouwd met Ruurd en mama van zoon Tieme en dochters Noëlle en Vieve. In 2014 ben ik met mijn gezin naar Assen verhuisd. We genieten van de natuur en de rust van het mooie Drenthe. Vanaf 2015 ben ik ook echoscopiste. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt wat ik belangrijk vind in mijn werk. Ik wil als verloskundige een ondersteunende en informerende rol bieden aan de zwangere en haar partner. Hun wensen staan hierin voor mij centraal. De werkwijze van de Parel sluit hier volledig op aan en hiermee hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren aan een bijzondere periode in het leven van aanstaande ouders.

Bianca van der Laan
Verloskundige
BIG: 19917344303

Ik ben een geboren Groninger, maar nu al meer dan 10 jaar woonachtig in Assen waar ik in 2017 de eigenares ben geworden van een mooi, oud huisje langs het water. In 2009 ben ik de opleiding tot verloskundige gestart en mag mij sinds 2013 verloskundige noemen.  Direct daarna ben ik gestart met de opleiding tot echoscopist die ik in 2014 ook heb afgerond. Met alle plezier mag ik sindsdien het mooie en dankbare beroep uitoefenen! Ik heb al heel wat bijzondere momenten mogen meemaken binnen deze praktijk. Samen met Judith en Yvanka dragen wij als 1 team dezelfde visie uit om de zorg rondom jullie zwangerschap, bevalling en kraambed zo goed en fijn mogelijk te kunnen laten verlopen. Ik hoop jullie dan ook graag te mogen ontmoeten in de praktijk!

Judith de Vos – Halma
Verloskundige – Lactatiekundige
BIG: 19914323303

Sinds ik verloskundige ben woon ik, ondertussen samen met mijn man en onze dochter Hanna, in Assen. In 2011 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Als aanvulling op de verloskunde heb ik in 2012 de opleiding echoscopie afgerond en in 2014 de opleiding tot lactatiekundige. Mijn keuze om verloskunde te gaan studeren is achter gezien 1 van de beste keuzes in mijn leven. Bezig zijn met het nieuwe leven, zwangeren en hun partner mogen begeleiden in de transitie naar het ouderschap, het begeleiden van hun bevalling en hierin zorg op maat geven maakt de verloskunde voor mij het mooiste vak wat er bestaat. Geen bevalling is hetzelfde en geen persoon is hetzelfde. Ik vind het erg mooi om elke zwangere en haar partner dié begeleiding te kunnen geven waardoor ze goed terugkijken op één van de belangrijkste periodes in hun leven. 

Contact

Hoekbree 1D,
9403 GR in Assen.

0625138561 

Volg ons

Aangesloten bij

VSV-Assen

Contact

Hoekbree 1 D,
9403 GR in Assen.

06.25138561 

Volg ons

Aangesloten bij

Aangesloten bij

VSV-Assen