Regelzaken

Huisarts en apotheek

Wij adviseren je om je huisarts en je apotheek op de hoogte te stellen van jouw zwangerschap. Mocht je zorg van de huisarts nodig hebben tijdens de zwangerschap, kan hij aangepast advies geven en beleid maken. Dit geldt ook voor het verkrijgen van medicatie bij de apotheek.

 

| Kraamzorg

Tijdens een thuisbevalling en in de eerste 8 dagen na de bevalling heb je recht op kraamzorg. Wij adviseren je om de kraamzorg vóór 16 weken zwangerschap te regelen. Je kan zelf beslissen van welke kraamzorgorganisatie je de kraamzorg wilt ontvangen. Hier zullen we je tijdens de eerste afspraak bij ons verder over informeren.

 

| Erkenning

Bij erkenning ontstaat er een juridische band tussen de tweede ouder en jullie kind: een familierechterlijke betrekking. Wij adviseren jullie om vóór 24 weken zwangerschap de erkenning te regelen. Wanneer jullie kind ook de achternaam van de tweede ouder krijgt, moet je hiervoor samen naar de gemeente. Als dit niet het geval is volstaat schriftelijke toestemming van de moeder voor de erkenning. Erkenning kan bij elke willekeurige gemeente geregeld worden. Wanneer jullie getrouwd zijn of als er sprake is van geregistreerd partnerschap is het regelen van erkenning niet nodig. De familierechterlijke betrekking is dan al aanwezig.

 

| Gezag

Wanneer je het gezag hebt over een kind bent je wettelijk vertegenwoordiger van dit kind. Ook ben je verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van dit kind. Gezag is automatisch geregeld voor beide ouders wanneer je getrouwd bent of als er sprake is van geregistreerd partnerschap. In alle andere gevallen kan je het gezag aanvragen via de rechtbank, op voorwaarde dat onder andere de erkenning is geregeld.

| Voogdij

Wij adviseren alle (aanstaande) ouders na te denken over voogdij voor hun kind. Wanneer je dit juridisch vastlegt, is dit goed geregeld en heb je garantie dat je wensen gehonoreerd worden als je onverwachts komt te overlijden.

 

| Kraampakket

Het is belangrijk dat je een kraampakket in huis hebt vóór 36 weken zwangerschap. Deze wordt meestal vanuit je zorgverzekering vergoed. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je deze kopen via je zorgverzekering of bijvoorbeeld bij Prénatal.

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen
Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

VSV-Assen

Contact

Hoekbree 1D
9403 GR Assen

Verloskundige:
06 251 385 61
Praktijkassistente:
06 250 723 93

Volg ons

Aangesloten bij

Aangesloten bij

VSV-Assen